They tell you to be yourself, and then, they judge you

532011_4988503719289_391480305_n_large
 
Det är en sak jag inte förstår, hur kan folk vara så elaka? Varför ska folk alltid slänga ur sig kommentarer hit och dit om andra människor. Andra människors utseende, intressen, betyg osv. Förstår inte folk att andra kan bli sårade. Bara för att du tar det som ett skämt när någon kalla dig fet, kanske inte den mulliga tjejen i klassen gör det. Och bara för att du och dina kompisar kallar varandra bög på skämt, kanske inte den killen utanför eran lilla grupp tycker att det är kul. Saker folk säger sårar andra och dom sakerna sitter kvar och gnager i huvudet vem vet hur länge.
 
Tänk såhär, personen du retar pga hans/hennes dåliga betyg kanske har inlärningssvårigheter, tjejen du kallar fet kanske svälter sig själv, stoppar fingrarna i halsen så fort hon kommer hem från skolan, killen du kallar bög kanske har låg självkänsla pga att han inte är säker på om han gillar tjejer eller killar, tjejen du kallade finnig kanske har skärt upp alla andra kroppsdelar så att ansiktet är det ända stället utan ärr, personen du kallar galen kanske tänker på självmord varje kväll innan den somnar. Och kom då inte med kommentarerna ''Det är min bästa vän, hon/han vet att jag driver'' JA det kanske hon/han gör, men personen kan fortfarande ta åt sig.
 
För sanningen är, du har ingen aning. Även om det är din bästa vän sedan ni gick i blöjor, du har ingen aning om vad som snurrar i personens huvud, vad hon/han har för komplex, svårigheter, tankar vad som helst. Du vet inte, den enda som vet är personen själv. Om du nu har så bra självförtroende, hjälp dom andra då. Säg att den har snygga kläder, fint hår eller assnygga ben. Säg det istället för, jävla bög, fetto, tjockis eller ditt fule fan. En liten mening som 'gud vilka stora fingrar du har' eller 'Oj vad har du gjort med håret' kan skapa komplex för folk. Fattar ni inte det? För även om du tar det som ett skämt gör inte alla andra det!
 
Det är det här som gör att världen ser ut som den gör idag. Folk skär sig, folk svälter sig själva, stoppar fingrarna i halsen, folk dricker och tar droger för att glömma allt, glömma sina problem, folk tar livet av sig. Hör ni bara hur jävla hemskt och fel det här låter och ÄR. Ska folk behöva ta livet av sig för att slippa bli mobbade i skolan, den platsen vi tvingas gå till för att lyckas i framtiden? Mobbningen gör att man inte kan prestera i skolan vilket leder till att man inte kommer in på något gymnasium, och whops, där var ett liv förstört. Där, just där, kan man ha förstört en persons liv och drömmar. Tack vare mobbning och korkade idioter med deras jävla kommentarer.
 
Sluta döma alla andra för att dom inte är som du, eller för att dom ser ut på ett speciellt sätt. Du vet inte hur mycket dom kämpar när du inte är där. Du vet egentligen ingenting.
 
 

KOMMENTARER


 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: